Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Mistä golf tulee?

Suuri golfrata, jossa vihreän lyhyeksi ajellun nurmen seassa valkoista hiekkaa täynnä oleva hiekkaeste. Kuvan taustalla vasemmalla suuria lehtipuita silmänkantamattomiin ja niiden yllä voimakkaasti sinertävä lähes pilvetön taivas.Golf on kotoisin Skotlannista

Golf on todennäköisesti kotoisin Skotlannista, jossa sitä pelattiin jo tuhat vuotta sitten. Golfia on kuitenkin pelattu sen syntyaikoina myös Alankomaissa sellaisessa paikassa kuin Loenen aan de Vecht. Alankomaalaiset, hollantilaiset, pelasivat peliä käyttämällä keppiä ja nahkaista palloa. Heikäläisten versio golfista oli sellainen, että sellainen pelaaja palkittiin, joka löi nahkapallon satojen metrien etäisyydessä osuvaan maaliin useimmiten. Alankomaalaiset käyttivät pelistä nimeä kolf tai kolve ja myöhemmin sen siirryttyä Skotlantiin peli alkoi ottaa nykyistä muotoaan ja sai siinä sivussa nimekseen golf.

Hollantilaisten sana kolf tai kolve tarkoittaa yksinkertaisesti keppiä tai mailaa. Skotlantilaisten suussa se muuttui golf-sanaksi. Joskus väitetään golf-sanan olevan lyhenne englanninkielisestä sanarimpsun Gentlemen Only, Ladies Forbidden alkukirjaimista. Tämä ei pidä kuitenkaan paikkaansa.

Hollantilaiset pelasivat omaa golfin alkuperäistä versiota talvisaikaan jään päällä. Jotkut väittävät alankomaalaisten seilorien vieneen ajantappoaseensa skotlantilaisille, jotka jalostivat pelistä nykyisin tunnetun version. Eurooppalaisten lisäksi golfia muistuttavaa peliä pelattiin myös Kiinassa peräti 500 vuotta ennen kuin golf mainittiin ensimmäistä kertaa Skotlannissa.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 177 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 07. marraskuuta 2009 kello 22:10. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/34.

"Mistä golf tulee?" on saanut pisteet 1/10. Se on 1 arvostelun tulos.

Kommentoi