Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Nepalissa on lentoyhtiö Buddha Air

Sinertävää taivasta vasten, jossa on hyvin vähän pilviä, lentää pieni kaksipaikkainen ja propellilla toimia lentokone. Lentokone näyttää olevan laskeutumassa alaspäin. Sen laskeutumistelineet ovat alhaalla.Yrityksellä kahdeksan konetta

Nepalissa toimintansa lokakuussa 1997 aloittanut lentoyhtiö sai nimekseen Buddha Air sanskriitinkielisestä sanasta buddha. Sana tarkoittaa suomeksi jotakuta valaistunutta henkilöä. Tällä yrityksellä on päämaja Nepalin pääkaupungissa Kathmandussa. Se järjestää kyydityksiä pääasiassa valtakunnan rajojen sisällä suurimpien kaupunkien välillä. Buddha Air kuljettaa väkeä myös vuoristolle, jota Nepalissa riittää. Maan pohjoisosissa sijaitsee kahdeksan maailman korkeimmista vuorista.

Buddha Airilla on kahdeksan lentokonetta. Sen käytössä on kolme suurta kuljetuskonetta ATR 42-320:aa ja viisi pienempää 19-paikkaista Raytheon Beech 1900D -mallin konetta. Erityisesti pienemmät koneet kuljettavat väkeä vuoristoseutujen pienille lentokentille. Buddha Airilla voi kulkea Kathmandun, Bhadrapurin, Bhairahawan, Biratnagarin, Bharatpurin, Dhangadin, Pokharan, Simaran, Nepalgunjin ja Janakpurin seuduille. Bhadrapuriin suuntaavat usein erityisesti vuorikiipeilijät, jotka haluavat jatkaa Himalajalle apostolinkyydillä. Vuosien varrella Buddha Airin koneet ovat tehneet yli 100 000 lentotuntia ja kuljettaneet yli 3 miljoonaa matkustajaa.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 142 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 07. marraskuuta 2009 kello 22:10. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/35.

Kommentoi