Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Pac-Man oli alunperin Puck Man

Oranssinkeltainen veistos Pac-Manissa esiintyvästä aaveesta, jolla on valkoiset silmämunat ja vasemmalle kääntyneet silmät. Olennon alaraajat ovat siksakkia ja yläosa kaareutuva. Taustalla tummanviolettia taustaväriä.Peli on nyt jo 29-vuotias

Yksi maailman kuuluisimmista videopeleistä on Pac-Man. Se julkaistiin alunperin toukokuussa 1980 pelitalo Namcon toimesta. Ilmestyttyään tämä yksinkertainen videopeli, jossa pelaaja ohjaa keltaista suutaan aukovaa palloa, muodostui suureksi hittituotteeksi erityisesti Yhdysvalloissa. Pelin saama suosio kirvoitti markkinamiehiä luomaan oheistuotteita, musiikkia ja jopa televisiosarjan. Maailman tunnetuimman arcadepelin keksi japanilainen Tōru Iwatani. Hän antoi pelille nimen Puc Man.

Puck Manin nimi muuttui pian nykyiseen muotoon. Pelin parissa alunperin kahdeksan kuukautta viettänyt Tōru Iwatani jatkoi sen jälkeen elämäänsä muissa projekteissa, kunnes vuoden 2007 puolella hän osallistui toteuttamaan Xbox 360 -pelikonsolille luodun Pac-Man Championship Editionin. Iwatan on aikaisemmin ilmoittanut, että tämä pelikonsolipeli tulee olemaan hänen urallaan viimeinen peli, jonka luomiseen hän vanhuudenpäivillään ryhtyy.

Puck Manin nimi päätettiin nimenomaan yhdysvaltalaisen kuluttajakunnan takia vaihtaa nykyiseen muotoonsa sen takia, että pelättiin vandaalien lähtevän tekemään puck-sanasta omia versioitaan laittamalla sanan alkukirjaimen tilalle f-kirjaimen.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 157 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 07. marraskuuta 2009 kello 23:11. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/36.

Kommentoi