Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Suomi on tuhansien järvien maa

Kaksi pientä soutuvenettä tyynen järven pinnalla sidottuna laituriin kiinni. Järven pintaan heijastuu syksyisten lehtien ja luonnon pelikuva.Tuhansien järvien maa

Väitetään Suomessa olevan eniten järviä koko maailmassa, mutta todennäköisemmin järvirikkain valtio on Kanada. Kanadassa sijaitsee yli 60 prosenttia kaikista maailman järvistä ja heillä on ilmeisesti jopa 3 miljoonaa järveä. Suomea markkinoidaan maailmalle tuhansien järvien maana, joka pitääkin paikkansa, sillä maassamme on väljästi tulkittuna yli 187 000 järveä. Niistä kuitenkin “vain” 60 000 on suurehkoja vesialtaita. Myös kanadalaiset Manitoban provinssissa markkinoivat itseään samanlaisella tavalla, sillä he hehkuttavat omistavansa 100 000 järveä. Yhdysvaltojen Minnesotakin on ajautunut samanlaiseen suitsutukseen, tosin heillä on vain 10 000 järveä.

Suomen tuhansista järvistä suurin on Saimaa, joka on noin 1300 neliökilometria pinta-alaltaan. Päijänne ja Inarijärvi ovat 1000 neliökilometrin kokoluokkaa. Valtaosa Suomen järvistä on Tilastokeskuksen mukaan vähintään 500 neliömetrin kokoisia ja yli hehtaarin kokoisia järviä on noin 56 000 kappaletta. Yli aarin kokoisia saariakin Suomessa on muhkeat 179 000 kappaletta. Maamme syvin järvi löytyy Päijänteen Ristiselältä, jossa syvyysennätys on 95 metriä. Ruotsissa on noin 97 500 järveä.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 187 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 10. marraskuuta 2009 kello 00:12. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/45.

"Suomi on tuhansien järvien maa" on saanut pisteet 8/10. Se on 5 arvostelun tulos.

Seppo sanoi 13. marraskuu 2010, 15:02

Suomi sijaitsee samoilla leveys- ja pituusasteilla kuin Kanada,

Kanada lienee alueiltaan “hiukkasen” Suomea suurempi, joten ?.
Järvien luokittamista johtuen-> meitin (Suomen tapa määrityksille) tapa antaa Suomelle ns. “Kingin hatun”, on erilainen kuin mm. Kanukeilla.
Kanukit voivat omalla tavallaan määritellä “järvi-luokittelun (jenkkipellejä kopioidessaan) “ ihan miten itse haluavat.

Lopputulema lienee kuitenkin puoltavan Kanukkeja, määrässä vaan ei kuitenkaan suhteellisesti.

Kommentoi