Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Tietoa stressistä

Valokuva mustasta näppäimistöstä, jonka päällä on keltainen teräväksi teroitettu lyijykynä. Lyijykynän maalipinta on hyvin kulunut.Ei työ tekemällä lopu

Stressi ei yleisen uskomuksen mukaan muuta hiuksia harmaaksi eikä aiheuta harmaita hiuksia, mutta sen sijaan stressi voi johtaa suoranaiseen hiustenlähtöön. Stressaavan tilanteen päättymisen jälkeen jopa kolmen kuukauden kuluttua saattaa ilmetä hiusten lähtemistä. Stressiä ilmenee pääasiassa työelämässä. Vuoden 2009 puolella MSNBC.com listasi arvelevansa stressaavimpien töiden joukkoon luettavan kirurgin ammatin, lentokonepilotin, valokuvaajan ja toimittajan ammatin, markkinointipäällikön ja näinä aikoina erityisesti myös kiinteistönvälittäjän toimen. Vähiten stressiä koteaan aktuaarin työssä. Stressiä voi välttää myös valitsemalla ammatikseen astronomin, ravitsemusterapeutin, järjestelmäanalyytikon tai ohjelmistoinsinöörin alan.

Stressitilanteessa aivoihin lähetetään sellaisia kemikaaleja, jotka on tarkoitettu alunperin lyhytkestoisiin hätätilanteisiin helpottamaan reagointia ja kestokykyä. Kroonisen stressin aikana aivot kylpevät näissä kemikaaleissa aiheuttaen aivosoluille niiden kutistumista ja kuolemaa. Stressiperäisten kuolinsyiden kärkisijan syyt ovat:

  1. Sydänvaivat
  2. Syöpä
  3. Keuhko-ongelmat
  4. Tapaturmat
  5. Maksakirroosi
  6. Itsemurha

Stressitasoa voi laskea nauramalla. Nauraminen laskee stressihormoneja, kuten kortisonia ja adrenaliinia. Nauraminen lisäksi auttaa vahvistamaan kehon immuunisysteemiä vapauttamalla terveyttä ehostavia hormoneja. Monissa maissa stressin syynä on raha. Muuttamalla arvojärjestystä vähemmän rahakeskeiseksi voidaan laskea stressaantumisen määrää. Stressiä voi lievittää käyttämällä kiinalaisten keksimiä Baoding-palloja, joita on käytetty jo Ming-dynastian ajoista asti. Alunperin raudasta valettujen painavien kuulien uskotaan aiheuttavan kädessä pidettäessä käden akupunktiopisteiden aktivoitumista lieventäen stressaantuneisuutta.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 232 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 23. helmikuuta 2010 kello 19:07. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/153.

Kommentoi