Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

William Shakespeare

Vanhoja kellastuneita kirjoja vaaleaa taustaa vasten. Kirjoja on kahdessa läjässä. Vasemmalla yläkulmassa kirjoja pystypinossa ja oikeassa alakulmassa kirjat ovat kuin viuhkana.Shakespearenkin luomuksia

Englantilainen sanaseppo William Shakespeare on huolimatta miehen lukuisista kirjallisista töistä sangen salaperäinen hahmo, sillä hänestä tiedetään vain vähän varmasti todeksi osoitettavia asioita. Ne harvat dokumentit, jotka kertovat Shakespearen olleen olemassa, ovat vanhoja kirkonkirjoja. William Shakespearen nimestä tiedetään maailmalla olevan yli 80 variaatiota, sillä Shakespeare kirjoitetaan joskus Shappere ja jopa Shaxberd. Mies itse on käyttänyt allekirjoituksissaan sellaisia variaatioita kuin Willm Shaksp, William Shakespe, Wm Shakspe, William Shakspere, William Shakspeare, mutta ei koskaan virallista nimensä kirjoitusasua.

William Shakespearen isä oli nahkatyöntekijä. Hän teki rukkasia ja muita nahkatöitä. Myöhemmin hän nousi voudin viranhaltijaksi. Williamin isää syytettiin useaan otteeseen koronkiskonnasta, joten hän joutui vetäytymään julkisesta elämästä sivummalle. John Shakespearea syytettiin tai uhattiin syyttää neljä kertaa villan vaihtokaupan organisoimisesta ja laittomasta rahan lainaamisesta.

William Shakespearen kirjoittamista soneteista valtaosa on itseään vihaavia, katkeria ja homoeroottisia vaikka sonetit ovat yleensä aiheiltaan rakkautta käsitteleviä. William oli kuitenkin naimisissa naisen kanssa. Hän sai vaimonsa Anne Shakespearen kanssa kolme lasta. Jotkut arvelevat Williamin olleen ns. kaappihomo tai biseksuaali johtuen Shakespearen kirjallisista teoksista.

Shakespeare kuoli 23. huhtikuuta 1616. Hän jätti testamentissaan valtaosan maallisesta omaisuudestaan Susanna-tyttärelleen. Vaimolleen hän jätti vain sänkynsä lakanat ja muut petivaatteet. Maaliskuussa samana vuonna William muokkasi testamenttiaan, joten saattaa olla, että miehen ja hänen vaimonsa välillä oli ollut riita ennen Williamin kuolemaa.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 235 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 19. maaliskuuta 2010 kello 03:03. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/176.

Kommentoi