Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Dirty Harry -päänäyttelijäksi viimeinen vaihtoehto

Valokuva muovisesta ja mustasta videokamerasta, joka on sivuttain. Kameran vasemmalla puolella linssi ja mikrofoni, oikealla olkapehmuste ja kantokahva.Clint Eastwoodista tuli Harry

Vuonna 1971 kuvatun Dirty Harry -elokuvan, jolla on suomenkielinen nimi Likainen Harry, päänäyttelijäksi valittiin kuin viimeiseksi vaihtoehdoksi nykypäivänä elokuvaohjaajan hommiakin tehnyt Clint Eastwood. Eastwood valittiin näyttelemään Dirty Harry -hahmoa sen jälkeen kun ensisijaiset vaihtoehdot oli käytetty loppuun huonoin tuloksin. Elokuvaan maaniteltiin alunperin päänäyttelijän tointa hoitamaan itse Frank Sinatraa, mutta mies kieltäytyi. Niin kieltäytyivät useat muutkin.

Frank Sinatran lisäksi Dirty Harryksi houkuteltiin John Waynea, joka kieltäytyi. Sen jälkeen tuli Paul Newmanin vuoro. Hänkin kieltäytyi. Jossain välissä virkaan kutsuttiin Steve McQueen, mutta ei häntäkään kiinnostanut. Ei kiinnostanut Audie Murphyakaan. Huhuttiin myös, että Marlon Brandoa olisi pyydetty mukaan, mutta eipä häntäkään nähty eikä kuultu. Lopulta kysyttiin Clint Eastwoodia, joka otti äksyn ja ärjyn miehen roolin vastaan hymyssä suin.

Clint Eastwoodin ura lähtikin Dirty Harryn myötä jyrkkään nousukiitoon — niinkin komeasti, että mies on näinä päivinä tunnetuimpia Hollywood-näyttelijöitä. Eastwood hoiti ensimmäisen Dirty Harry njälkeen neljässä jatko-osassa näyttelemisen. Eastwoodin tuoreimpia menestystekoja on Gran Torino -elokuvan ohjaaminen, tuottaminen ja käsikirjoittamisessa auttaminen, sekä vielä sen päähenkilönä näytteleminen. 78-vuotias Eastwoodin Gran Torino on tahkonnut rahaa maailmanlaajuisesti yli 250 miljoonaa euroa.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 219 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 13. joulukuuta 2009 kello 17:05. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/81.

"Dirty Harry -päänäyttelijäksi viimeinen vaihtoehto" on saanut pisteet 8/10. Se on 1 arvostelun tulos.

Kommentoi