Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Korttipakan kuninkaat ovat historiallisia hahmoja

Korttipakan neljä kuningasta sikin sokin valkoista taustaa vasten. Kuvassa ristikuningas, herttakuningas, patakuningas ja ruutukuningas.Kuvassa kaikki neljä kuningasta

Tavallisessa korttipakassa on 52 korttia. Kortit on lajiteltu punaisiin ja mustiin kortteihin. Niiden seassa on ässiä, kuningattaria, jätkiä, kuninkaita ja numerokortteja. Joskus kuningattaria kutsutaan akoiksi tai rouvaksi ja kuningasta kurkoksi. Joskus pakassa on myös jokerikortteja. Korttipakassa olevat neljä “maata”, eli pata, ruutu, hertta ja risti, on merkitty kukin omalla symbolillaan. Ne symbolit ovat alunperin hilparin kärjestä, varsijousen kärjestä, keihään kärjestä ja miekan kahvasta muotoiltuja symboleja. Jotkut uskovat korttipakan neljän kuninkaan esittävän historiallisia hahmoja.

Korttipakassa on neljä kuningasta. Vaikka tästä asiasta ei ole varmuutta suuntaan eikä toiseen, jotkut uskovat pataässän merkitsevän Kuningas Daavidia, eli juutalaisten kuningasta. Ruutuässä saattaa olla Aleksanteri Suuri. Herttaässä voi olla Ranskan kuningas Charlemagne ja ristiässä Rooman keisari Augustus. Augustuksen sijaan ristiässä saattaa merkitä myös Julius Caesaria.

Aikaisemmin myös shakkilaudan kuninkaisiin ja kuningattariin on liitetty tällaisia todellisia historiallisia kytköksiä.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 154 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 02. marraskuuta 2009 kello 21:09. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/12.

Kommentoi