Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Krokotiili voi sulattaa rautanaulan

Vihertävässä ja sameassa vedessä lilluva krokotiili kiemurtelemassa. Krokotiililla nystyröitä selässä kuin sahanteriä ikään.Krokotiili voi sulattaa rautaakin

Krokotiileilla on omalaatuisia kykyjä, joiden ansiosta se on säilynyt hengissä näihin päiviin asti. Mateleva liskomainen kroko ei pysty terävistä hampaistaan huolimatta pureskelemaan ruokaa, vaan sen piikkipäiset hampaat kelpaavat vain lihan ja luunkappaleiden repimiseen pienemmiksi palasiksi. Kun krokotiililla on suussaan lihankappale tai muuta nieltäväksi aiottua materiaalia, krokotiili ei voi käyttää edes kieltään apuna. Krokon kieli kun ei pysty nousemaan ylöspäin samaan tapaan kuin meillä ihmisillä.

Krokotiili pystyy repimään hampaillaan suuret raadonkappaleet pienemmiksi ja nielemään niitä, mutta tarvittaessa tämä hirmulisku suoraan alenevassa polvessa pystyy nielemään kokonaisia esimerkiksi gasellin.

Krokon vatsalaukkuun päätyvät einekset sulatetaan erittäin vahvojen vatsahappojen voimin. Senpä takia kroko pystyy sulattamaan esimerkiksi rautanaulan. Samanlaisia hämmästyttäviä sulatusvoimia osoittaa myös täplähyeena. Joidenkin väitteiden mukaan krokotiili pystyisi tarvittaessa sulattamaan jopa rautaisen paistinpannun vatsahapoillaan.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 144 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 18. marraskuuta 2009 kello 02:02. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/55.

"Krokotiili voi sulattaa rautanaulan" on saanut pisteet 2/10. Se on 1 arvostelun tulos.

Kommentoi