Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Kuukautiset

Harmaasävyinen valokuva naista ja miestä muistuttavista teräksisistä hahmoista harmaata terässeinää vasten.Kuukautisia noin 450 kertaa

Tällä sivulla listataan läjä kuukautisiin liittyviä nippelitietoja. Tiesitkö esimerkiksi, että nainen voi käyttää elämänsä varrella 11 000 tamponia? Muinaiset egyptiläiset käyttivät puuvillatamponien sijaan pehmennettyä papyrusta. Lasten ja koko perheen elokuvia valmistava Walt Disney loi vuonna 1946 elokuvan kuukautisista. Kyseessä oli todennäköisesti ensimmäinen kerta elokuvahistoriassa, kun elävissä kuvissa sanottiin sana vagina. Walt Disneyn kuukautisista kertova opetuselokuva on nimeltään The Story of Menstruation.

  • Nykyään käytettävät tamponit ovat vuonna 1929 tohtori Earle Haasin keksimiä. Hän kutsui tamponia nimellä catamenialaite, tai kuukautislaite. Hän suojasi keksintönsä tavaramerkillä, joka sai nimekseen Tampax.
  • Sana tamponi on ranskankielisestä sanasta tampon juonnettu. Se tarkoittaa ranskaksi tulppaa.
  • Kuukautisten nimi on kreikaksi katamenia, jossa sana kata tarkoittaa jostakin ja menia kuukautta. Suomessa toimii black metal -bändi, joka käyttää itsestään nimeä Catamenia.
  • Menneinä aikoina maailmalla on uskottu kuukautisveren parantavan syyliä, syntymämerkkejä, epilepsiaa, matoja, lepraa ja migreeniä. Hong Kongissa työskennellyt indonesialainen morsian käytti omaa kuukautisvertaan laittaessaan ruokaa tulevalle aviopuolisolleen. Nainen uskoi jostain syystä kuukautisveren auttavan pariskunnan välistä suhdetta.
  • Menopaussi on yksinoikeudella vain eräiden nisäkkäiden koettelemus. Ihmisten lisäksi jotkut valaat ja elefantit käyvät menopaussivaiheen.
  • Kuukautisten määrä riippuu siitä, minkälaisessa yhteiskunnassa nainen elää. Esimerkiksi kaupungissa töitä tekevä nainen kehittyneessä maassa voi käydä elämänsä varrella 450 kuukautiset läpi, kun taas maanviljelysyhteiskunnassa elävä nainen voi menstruoida 150 kertaa elämänsä aikana. Esihistorialliset naiset kokivat elämänsä aikana ehkä vain 50 kertaa kuukautiset.
  • Nainen saa syntyessään kaikki elämänsä varrella käytettävissään olevat munasolut. Naisella on syntyessään noin 2 miljoonaa munasolua. Puberteetti-iässä munasoluista on jäljellä noin 400 000 kappaletta. Niistä alle 500 vapautuu koko elämän varrella. Naiset menettävät 90% munasoluistaan 30 ikävuoteen mennessä.
Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 311 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 09. huhtikuuta 2010 kello 00:12. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/196.

Kommentoi