Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Kanada

Tietokoneella tehty maapallo, joka on valkoista taustaa vasten ja siten, että merialueet ovat sinisiä ja maa-alueet vaaleanharmaita.Kanada vasemmalla ylhäällä

Kanadan motto on latinankielinen “A mari Usque ad Mare”, joka tarkoittaa suomeksi käännettynä “Mereltä merelle”. Kanadan itäisen rannikon löysivät Pohjolan viikingit joskus 1000-luvulla. Arkeologien mukaan viikingit viettivät Kanadan Newfoundlandissa laatuaikaa, sillä pohjolan miehiltä on jäänyt paikalle runsaasti merkkejä asutuksesta. Ensimmäinen Pohjois-Amerikassa syntynyt eurooppalaisten vanhempien lapsi oli viikinkien Thorfinin ja Gudrinin jälkeläinen, nimeltään Snorri. Hän syntyi Vinlandissa 1000-luvulla. Kanada on Venäjän jälkeen maailman laajin maa. Kanadalaiset elävät keskimäärin 81,6-vuotiaaksi, joten he ovat maailman kahdeksanneksi pitkäikäisimpiä.

  • Kanadan Montreal perustettiin vuonna 1642, kun lauma ranskalaisia mystikkoja keksivät mahti-idean rakentaa keskelle korpea lähetyssaarnaajien raitin.
  • Näinä päivinä 42% kanadalaisista on roomalaiskatolilaisia, 23 prosenttiyksikköä on protestantteja ja lopuilla ei ole uskonnollista vakausta.
  • Kanadasta tuli maa 1. heinäkuuta 1867, kun Britannian parlamentissa niin päätettiin.
  • Kanadassa toimivat ratsupoliisijoukot perustettiin vuoden 1873 tienoilla. Aluksi organisaatio muodostui yhdeksästä henkilöstä. Ratsupoliisien järjestö sulautettiin Dominion Policen kanssa vuonna 1920. Yhdistymisestä syntyi järjestö, jota kutsutaan nykyään Kanadan kuninkaallinen ratsupoliisi. Nykyään siihen kuuluu yli 28 000 henkilöä.
  • Jääkiekko on Kanadan kansallisurheilulaji. Moderni jääkiekon versio kehitettiinkin Kanadassa. Pelin juuret ovat 10. vuosisadalla. Sen modernin version säännöt julkaistiin yleisölle ensimmäistä kertaa Montreal Gazette -lehdessä vuonna 1877.
  • Kanadassa asuu ihmisten lisäksi noin 55 000 eri hyönteislajia ja hämähäkkejä sun muita ötököitä siellä on yli 11 000 eri lajia.
  • Kanadan viralliset kielet ovat englanti ja ranska. Ranskaa ja englantia puhuvien kanadalaisten välillä on ollut konflikteja maan miehittämisestä asti. Ranskankielinen, vasemmistolainen terroristiorganisaatio Front de libération du Québec koki toimintansa lakipisteen lokakuussa 170, kun pankkirosvouksiin, pommi-iskuihin ja muihin väkivaltarikoksiin syyllistynyt järjestö tuhottiin armeijan toimesta. Armeijan väki laittoi telkien taakse sadoittain järjestöön kuuluneita sosialistiterroristeja.
Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 317 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 10. huhtikuuta 2010 kello 00:12. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/197.

"Kanada" on saanut pisteet 10/10. Se on 1 arvostelun tulos.

Kommentoi