Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Meksiko

Värikäs kellertävä ja sinertävä seinä, jossa oleva ovi on maalattu tummansiniseksi. Seinän alaosa on siniseksi kalkittu.Kuvassa meksikolainen ovi

Meksikon virallinen imi on Estados Únidos Mexicanos, joka tarkoittaa Meksikon yhdysvaltoja. Meksikolaisia on kiittäminen chilistä, maissista ja suklaasta. Lisäksi Meksikon herkkuihin, tai ainakin erikoisuuksiin, voidaan lukea erityinen tulivuorien seudulla elävä jänislaji. Jänisten lisäksi Meksikossa kasvaa Pohjois-Amerikan alueen suurin kissaeläinten laji, joka on jaguaari. Se elää viidakkoisissa alueissa Meksikon eteläosissa.

  • Meksikon alueella lapset eivät saa joululahjoja jouluaattoaamuna tai sen illalla. Sen sijaan lahjoja jaetaan 6. tammikuuta, jolloin meksikolaiset juhlivat Raamatussa esiintyvien kolmen viisaan miehen saapumista.
  • Meksiko sijaitsee tulirenkaaksi nimetyllä alueella, jolla on hahmoteltu vulkaanisesti aktiivisia alueita enemmän kuin missään muualla maailmassa. Tulivuorten toiminnan lisäksi tuolla tulirenkaan seudulla koetaan runsaasti voimakkaita maanjäristyksiä.
  • Meksikon pääkaupunki, Mexico City, on rakennettu suuren asteekkien kaupungin raunioille. Asteekit kutsuivat nykyistä pääkaupunkia satoja vuosia sitten nimellä Tenochtitlán. Kaupunki rakennettiin järven alueelle, joten sen vuoksi kaupungin maaperä vajoaa useita senttimetrejä vuodessa.
  • Meksikon lippu on muodostettu kolmesta pystysuuntaisesti kulkevasta raidasta. Raidoista vihreä merkitsee toivoa, keskimmäinen valkoinen raita merkitsee puhtautta ja oikeanpuoleinen meksikolaisten verta.
  • Meksikosta tulee chihuahua-niminen koiralaji. Se on maailman pienin koira. Se on saanut nimensä meksikolaisen osavaltion nimestä.
  • Meksiko on sekoitus useita muinaisia sivilisaatioita, joihin luetaan olmeekit, zapoteekit, tolteekit, mayat, asteekit, inkat, afrikkalaiset, ranskalaiset ja espanjalaiset. Ensimmäinen suurin sivilisaatio oli olmeekkien 1400 eaa. muodostama. He rakensivat suuria kaupunkeja Meksikon etelärannikon alueelle.
  • Mayjojen eriskummallisimpiin sodankäynnissä kehittämiin aseisiin kuului ampiaispesä. Käytännössä ampiaisia täynnä oleva pesä heitettiin vihollislauman keskelle taistelun tuoksinassa. Tuhannet vihaiset elukat saattoivat vaikuttaa merkittävästi nujakoiden lopputuloksiin.
Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 257 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 11. huhtikuuta 2010 kello 01:01. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/199.

"Meksiko" on saanut pisteet 6,3/10. Se on 3 arvostelun tulos.

Kommentoi