Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Maailman kallein kahvi

Valkoinen kuppi, joka lähes ääriään myöten täynnä kuplivaa kahvia. Kupin alla on valkoinen lautanen, jonka reunassa ohut kultaus.Kahvilla hintaa 40€ / 50g

Maailman kallein kahvilaji on nimeltään Kopi Luwak. Tämä kahvi on kerätty maasta, sillä se on jo kertaalleen kulkenut suoliston läpi. Kahviplantaaseilla työtä tekevät poimijat etsivät pöpeliköstä sivettikissan ja muiden samanlaisten eläinten ulostamia kahvipapuja Sumatran, Jaavan, Balin ja Sulawesin saarilla Filippiineillä. Eläimet syövät kahvipavuista vain parhaimmilta maistuvia ja myöhemmin ulostavat pavut, jota puolestaan paikalliset kahvinpoimijat keräilevät rahanhimoissaan.

Kopi Luwak -kahvi on maailman kallisarvoisin kahvilaji. Sitä myydään pääasiassa Japanissa ja Yhdysvalloissa painon mukaan, mutta osassa Aasiaa sitä kaupitellaan vain kahvikupeittain. Kahvista tekee arvokkaan jo sekin seikka, ettei kahvia tuoteta vuositasolla kuin noin 450 kilogrammaa.

Tämä kahvi ei maistu aina samalta, sillä kahvipapuja syövät eläimet ruokailevat milloin missäkin ja niinpä niiden ulostamat pavut saattavat olla eri kahvilajia keskenään. Kaikissa Kopi Luwak -kahveissa on kuitenkin yhteinen nimittäjä, nimittäin ne ovat samankaltaisia aromiltaan eikä niissä tunnu olevan lainkaan kahvin katkeraa makua. Yleensä Kopi Luwak paahdetaan keskipaahtoiseksi, joten se ei välttämättä ole nautinnollinen juoma tummapaahtoisten kahvien ystäville.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 181 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 08. joulukuuta 2009 kello 02:02. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/76.

"Maailman kallein kahvi" on saanut pisteet 3/10. Se on 1 arvostelun tulos.

Kommentoi