Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Maailman suurin helmi

Pienellä hienoksi jauhautuneella hiekkakinoksella lojuu valko-musta osteri puoliksi hiekkaan hautautuneena. Osterin, tai simpukan, sisälle ei näy tästä kuvakulmasta. Hiekka on vaaleanruskeaa ja koskeanoloista.Suurin helmi löytyi osterista

Simpukoihin kuuluvasta osterista löytyi maailman suurin helmi. Helmi on 31 893 karaatin arvoinen järkäle. Helmi on epäsymmetrinen muodoltaan. Se on nimeltään Pearl of Lao Tzu, tosin se tunnetaan myös nimellä Pearl of Allah, eli Allahin helmi, koska helmi muistuttaa hohtavanvalkoiselta ulkomuodoltaan hieman turbaania. Helmi löytyi vuonna 1934 filippiiniläisen sukeltajan toimesta jättikokoisesta osterista tai simpukasta. Helmi kulkeutui amerikkalaiselle Wilburn Cobbille lahjaksi siitä, että jenkki oli pelastanut sukeltajan kylässä asuvan pikkupojan hengen. Tällä hetkellä helmi on rauhanasioita ajavan hyväntekeväisyysorganisaation hallussa.

Allahin helmeksi nimetty valkoinen jättiläinen on surkuhupaisasti yritetty valjastaa muhamettilaisen terroristi Osama bin Ladenin toimesta jihadistien toimiin. Osama bin Ladenin väitetään yrittäneen syyskuussa 1999 ostaa helmen itselleen. Helmen uusiksi omistajiksi halunneet herrat tarjosivat siitä 60 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Ostoaikeissa olleet herrat esittelivät itsensä “Osama bin ladenin väeksi”. Osama bin Laden halusi antaa helmen lahjaksi Saddam Husseinille hyvän tahdon eleeksi, jotta Irakin hallituksen ja terroristijärjestö al-Qaidan välille olisi syntynyt liitto.

Helmestä 66 prosenttia omistava Victor Barbish väittää häneltä yritetyn ostaa tämä helmi myös muiden ryhmittymien toimesta. Aikaisemmin helmeä ovat yrittäneet ostaa omaksi Las Vegasissa toimivan kasinon omistaja ja maanpaossa elävän iranilaisen prinsessan tukiryhmä, joka oli tarjonnut helmestä 40 miljoonaa USD.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 220 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 05. marraskuuta 2009 kello 22:10. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/27.

Kommentoi