Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Maailman suurin kukka

Punainen kukka, joka näyttää kuin mädäntyvältä lihalta. Kukan keskellä suuri musta kuoppa, jossa jonkinlainen ympyränmuotoinen mötikkä.Kuvassa rafflesia arnoldii

Maailman suurin kukka on Sumatralla jopa seitsemän kilogramman painoiseksi murikaksi paisuva Rafflesia arnoldii. Joidenkin väitteiden mukaan jopa 11 kilogramman painoisia yksilöitä olisi löydetty. Tätä kasvia löytyy vain ja ainoastaan Sumatran sademetsistä ja Borneon pöpeliköistä. Rafflesia arnoldii on suurin kukka fyysiseltä kooltaan, sillä sen halkaisija voi olla suurimmillaan jopa metrin luokkaa. Ihan keskivertopuutarhurin kasvihuoneen koristukseksi tämä ei sovi, sillä kukka haisee mädälle lihalle.

Rafflesia arnoldii on massiivinen kooltaan. Se on helppo tunnistaa myös siitä, että kukka on väritykseltään tummanpunainen ja se haisee mädäntyvälle lihalle. Erityisesti viimeksi mainittu ominaisuus on ansainnut kasville liikanimen “raatokukka”. Haju auttaa kasvia houkuttelemaan kärpäsiä ja muita luontokappaleita hedelmöittämään sen. Kasvin yksittäiset lehdet ovat kuin tummanpunaisia kieliä nystyröineen kaikkineen.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 137 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 16. marraskuuta 2009 kello 04:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/53.

Kommentoi