Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Lintulaji, joka haukkuu kuin koira

Kuva koirasta, joka on vaaleanruskea väritykseltään. Koiran korvat ovat lurppakorvat ja sen toinen korva on pystyssä, toinen lurpahtanut. Koiralla tassut ylhäällä. Eläin on nauravaisen näköinen.Koiran tavoin haukkuva tipu

Vuonna 1998 ornitologi Robert S. Ridgely ilmoitti löytämästään uudesta lintulajista. Hän oli käynyt seikkailemassa Ecuadorin Andeilla. Ridgely yhdessä lintubongarikollega John Mooren kanssa kuuli ensimmäistä kertaa kuin koiraeläimen haukkumista muistuttavan äänen marraskuussa 1998. Kaksikko oli bongaamassa rutiininomaisesti tipuja luontopuiston läheisyydessä, kun haukkuminen alkoi. Lintualan asiantuntijoilla oli onnekseen nauhuri mukanaan, jolla he taltioivat haukkumisen ja toistivat sen. Haukkumisen kuultuaan heidän näköpiiriinsä lehahti entuudestaan tuntematon lintulaji.

Lintulaji tunnistettiin välittömästi kuulumaan salaperäisten ja lähes lentokyvyttömien antpitta-suvun jäsenten kirjoon. Latinalaisessa Amerikassa asuvat antpitta-suvun linnut syövät usein hyönteisiä. Tämän verran bongarit siitä tiesivät. Lintu yllätti tutkijat jatkamalla räksyttämistä.

Linnun jalat ovat pitkät ja väritykseltään sinertävät. Sen maha on harmaa ja selkämys ruskea. Linnun pää on musta, mutta kasvojen alueella sillä on valkoista höyhentä.

Ridgeleyn löytämä “koiralintu” on suurin uusi lintulaji, joka on löydetty viimeisten 50 vuoden aikana.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 173 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 16. marraskuuta 2009 kello 04:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/52.

Kommentoi