Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Miksi krapulassa oksettaa?

Valokuva huurteisesta olutlasista, jonka yläosa täynnä valkoista vaahtoa. Olut on väritykseltään kellertävää, joka viittaa siihen, ettei olut ole ainakaan tummaa ja voimakasmakuista.Alkoholi ärsyttää vatsaa

Ihminen nautittuaan alkoholia tulee päihtymisen ohessa ärsyttäneeksi ainakin sisäelimiään. Erityisesti vatsalaukku joutuu koetukselle, mutta jossain määrin myös suuontelo. Neljäsosa nautitusta alkoholista imeytyy vatsalaukun kautta elimistöön, joten se ärsyttää vatsalaukkua merkittävästi aiheuttaen jonkinlaisen hätäviestin aivoille. Aivot ymmärtävät vatsalaukun sisälle joutuneen aineen olevan elimistölle haitallista ja laukaisee tahdosta riippumattoman oksennusreaktion. Oksentamalla elimistö pyrkii poistamaan haitallisen nesteen.

Oksentaminen krapulatilassa voi käytännössä lyhentää krapula-aikaa, sillä elimistön kyky poistaa haitalliset aineet sisältään vähentää toksiinien määrää elimistössä. Vatsalaukun ärsyttäminen voi aiheuttaa oksennusrefleksin ohessa muunkinlaisia ilmiöitä, sillä elimistö saattaa pyrkiä poistamaan haitallista ainetta myös kehon toisesta päästä aiheuttamalla ripulin. Krapulatilan lievittäminen käy juomalla esimerkiksi vettä ja lepäämällä.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 135 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 23. tammikuuta 2010 kello 18:06. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/121.

Kommentoi