Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Myrskyn ja hurrikaanin raja

Suuri sininen myrskytaivas, joka on pilviä tyännä. Pilvet on osittain melkein mustia, mutta pääasiallisesti sinertäviä, tummansinisiä.Myrskypilviä päivätaivaalla

Hurrikaani ei ole hurrikaani jos siinä kieppuva ilmavirtaus ei ole vähintään 122 kilometrin tuntivauhdilla. Näin ollen on siis teknisesti oikein todeta, että “Huhhuh, kylläpäs tänään on kova myrsky” jos tuuli puhaltaa vain 121 kilometrin tuntivauhtia. Lievin hurrikaanin vaihtu on 34 metriä sekunnissa ja nopeimmillaan se voi olla jopa 67 metriä sekunnissa. Näin määrittelee vuonna 1987 julkaistu Earth Science -teos. Hurrikaanit on näinä päivinä lokeroitu viiteen nopeusluokkaan.

  • 1. tason hurrikaanin nopeus on noin 33–42 metriä sekunnissa.
  • 2. tason hurrikaani on noin 43–49 m/s
  • 3. tason hurrikaani on noin 50–58 m/s
  • 4. tason hurrikaani on noin 59–69 m/s
  • 5. tason hurrikaani on enemmän kuin 70 metriä sekunnissa

Aikuiseksi kypsynyt hurrikaani on läjä myrskypilviä, jotka kulkevat spiraalinmuotoista kehää myrskysilmän ympärillä. Myrsky voi koostua jopa sadoista ukkosmyrskyistä ja hurrikaanin halkaisija voi olla jopa 1000 kilometriä. Näitä rajuja tuulennopeuksia voidaan saavuttaa vain hurrikaaneille suotuisissa olosuhteissa, joihin kuuluu sopiva ilmankosteus ja lämpötila. Hurrikaanin muodostumisen yksi edellytys on lämpimän ilman kerros merenpinnan yläpuolella siten, että meren pintalämpötila on suurempi kuin 27 °C.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 201 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 05. joulukuuta 2009 kello 23:11. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/74.

roope k sanoi 21. maaliskuu 2012, 10:03

moi

roope k sanoi 21. maaliskuu 2012, 10:05

jännäää

Kommentoi