Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Kumartelun merkityksiä Japanissa

Kivestä veistetty ja häijysti irvistävä patsas, joka muistuttaa hieman leijonaa. Patsaan taustalla on punaiseksi maalattuja koristeellisia taloja ja rakennelmia, kattoja.Kuvassa japanilainen temppeli

Japanissa on tapana ihmisten kumarrella toistensa edessä sosiaalisissa tilanteissa. Kumartuessa käytettävä kumaruuden aste merkitsee eri asioita. Japanilaisten kumartelu voidaan lokeroida kolmeen päätyyppiin, jotka ovat epävirallinen, virallinen ja hyvin virallinen kumartaminen. Japanissa epävirallisissa tilanteissa voidaan kumartaa noin 5 asteen kulmassa, jolloin kyseessä on eräänlainen tervehdys tai “moikkaus”. 15 asteen kulmassa kumartaminen on myös yleinen kumarrus, joka merkitsee muodollisemmin ilmaistua tervehdystä.

Sellainen kumartaminen, joka on noin 30 astetta syvä, on osoitut kiitollisuudesta tai osoitus kunnioituksesta. Sellainen kumarrus, joka on 45-asteinen, merkitsee syvää kunnioitusta tai tilanteen mukaan vaihtoehtoisesti anteeksipyyntöä, pahoittelua. Joissakin äärimmäisissä tilanteissa kumartaminen saattaa vaatia polvilleen asti laskeutumisen niin, että kumartajan otsa koskettaa lattiaa. Kumarteluetiketti on hyvin monisäikeinen ja sen hallitseminen vaatii opettelemista. Esimerkiksi jos ensimmäinen henkilö kumartaa toiselle kauemmin aikaa kuin on yleensä tapana, eli yli pari sekuntia, toisen on kohteliasta kumartaa ensimmäiselle uudelleen, jolloin vastapuoli kumartaa jälleen kohteliaisuudesta toiselle. Tämä kumartelu voi johtaa enenevästi “kevyempiin” kumarteluihin, jolloin tilanne lopulta raukeaa.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 169 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 04. joulukuuta 2009 kello 20:08. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/72.

Kommentoi