Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Partiolaiset passasivat sotilaita

Sotilashattu, jossa musta kiiltäväpintainen lippa ja sen yllä keltaiset kroistenauhat. Hatun väri on armeijanharmaa ja sen lierissä kulkee ohut sininen kanttinauha.Partiolaiset sotilaiden apumiehiä

Vuodesta 1907 lähtien toiminut partioliike on nuorisolle suunnattu organisaatio, joka pyrkii väitetysti tukemaan nuorukaisten fyysistä, älyllistä ja henkistä kehitystä. Näinä päivinä tähän alunperin sotilaskäyttöön tarkoitetussa nuoriso-organisaatiossa on 38 miljoonaa jäsentä yli 200:ssa maassa ja sen jäseniin kuuluu poikapartiolaisten lisäksi myös tyttöpartiolaisia. Alunperin englantilaisten ja hollantilaisten sekä hollantilaisten jälkeläisten välillä käydyn buurisodan aikaan kehitetty partioliike kukoistaa myös Suomessa.

Buurisodassa jopa 12-vuotiaita pikkupoikia käytettiin viestinviejinä, jolloin aikuisia sotimisikään passaavia miehiä ei tarvinnut käyttää juoksupoikina, vaan elävää voimaa pystyttiin suuntaamaan aikaisempaa enemmän aseellisiin joukkoihin. Ensimmäiset partiolaiset toimivat viestinviejinä Baden-Powellin piirityksen aikaan. Pojat saivat hyödyllistä tekemistä piiritysajan tappavaa tylsyyttä vastaan ja samalla piiritettyä kaupunkia puolustaneet joukot tärkeitä tietoja joukkojen liikkeistä.

Poikapartiolaisten toimista buurisodan Baden-Powellin piirityksessä kerrottiin Iso-Britannian kuningaskunnan alueella lehdistön välityksellä. Partiolaisista julkaistiin myös kirja Aids to Scouting, joka vetosi aikansa nuoriin poikiin. Nykypäivän partioliikkeeseen kuuluu poikia ja tyttöjä aina 7-vuotiaista yli 18-vuotiaisiin asti. Yhdysvalloissa partioliikeeseen ei oteta ateisteja, agnostikkoja eikä homoseksuaaleja.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 188 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 30. tammikuuta 2010 kello 19:07. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/130.

"Partiolaiset passasivat sotilaita" on saanut pisteet 1/10. Se on 1 arvostelun tulos.

Kommentoi