Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Linnunradalla syntyy 3–5 uutta tähteä joka vuosi

Suklaapyörre, jossa suklaa pyörii kuin pyörteessä vaaleanruskeana. Suklaa on osittain jopa punertavaakin.Linnunrata täyttyy tähdistä

Tiedemiehet veikkaavat joka vuosi Linnunradan galaksissa syntyvän kolmesta viiteen uutta tähteä. Tätä väitettä ei ole varmaksi osoitettu, sillä sen mittaaminen silmämääräisesti on mahdotonta ja syntyprosessi pystytäänkin arvioimaan vain tämänhetkisten tietojen avulla matemaattisesti. Linnunrata on vanha galaksi, sillä se on vuodesta 2004 asti uskottu olevan lähes yhtä vanha kuin universumi — Linnunradan iäksi on laskettu jotakuinkin 13,7 miljardia vuotta. Tähtiä se pitää sisällään satoja miljardeja. Tähtien seassa on paljon tyhjyyttä, pölyä, mustaa ainetta ja galaksin keskellä möllöttää musta aukko.

Andromeda lähestyy Linnunrataa fyysisesti joka hetki. On arvioitu, että Andromeda tulee joka sekunti noin 100–140 kilometriä lähemmäs ja tällä menolla se tulee törmäämään galaksiimme. Lopputulos tulee olemaan myrskyisä, mutta siihen on vielä miljoonia vuosia aikaa. Lopputulos törmäyksessä tullee olemaan suuri ellipsinmuotoinen galaksi.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 151 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 31. tammikuuta 2010 kello 20:08. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/129.

Kommentoi