Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Singaporen purukumikielto

Purukumipala haarukannokassa nököttämässä. Purukumi on tasapaksu vaalea viipale, jonka keskellä haarukan neljä piikkiä lävistävät sen. Haarukka on kiiltävää terästä.Suuhun vai ovenpieleen?

Singaporessa ei saa pitää hallussa purukumia. Purkkapanna astui voimaan vuonna 1992, jolloin purukumin myyminen, hallussapito ja nauttiminen minkä syyn takia tahansa oli kielletty. Noin kuusi vuotta sitten tätä purukumikieltoa päivitettiin jonkin verran tekemällä siihen liennytys. Lakimuutoksen myötä näinä päivinä singaporelaiset voivat hankkia sellaista purukumia, jolla on terapeuttista arvoa. Tämä purukumikielto tehtiin alunperin sen takia, etteivät kansalaiset osanneet elää ihmisiksi.

Singaporea ruttosi purkkavillitys vielä silloin kun laki ei purukumin käyttämistä kieltänyt. Ihmiset tuppasivat jättämään käytetyt purkkapalat epäsopiviin paikkoihin, kuten tuoleihin, pöytiin ja erityisesti junien ovisensoreihin haitaten julkisen liikenteen toimivuutta merkittävästi. Näinäkään päivinä kansalaisten vastuuttomuuden vuoksi Singaporeen ei saa missään muodossa tuoda muuta kuin terapeuttista purkkaa.

Singaporeen lähdettiin vuonna 1987 rakentamaan laajaa metrojunaverkostoa. Satojen miljoonien eurojen rakennusprojekti oli suurin julkinen rakennushanke ja sen myötä metrolle asetetut odotukset korkeat. Kun metro aloitti toimintansa, vandaalit tökkivät purukumia metrojunien ovisensoreihin. Moiset soosipäiden uroteot aiheuttivat niin suurta murhetta, että tammikuussa 1992 purukumi kiellettiin lailla. Siitä päivästä lähtien metrot ovat toimineet ongelmitta.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 187 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 12. tammikuuta 2010 kello 18:06. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/111.

Kommentoi