Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Sinivalaan kieli painaa 2700 kg

Sininen meri, jonka oikealla puolen suuri koralliriutta tai muu vedenalainen vuoristo, joka nousee melkein suorassa kulmassa ylöspäin sinisestä merestä.Voi painaa jopa 200 tonnia

Tällä hetkellä maailman suurin elävä olento on sinivalas. Valaat ovat täysi-ikäisinä jättimäisiä merten herroja, sillä ne ovat jopa 32 metriä pitkiä ja voivat krillejä syömällä paisua jopa 200 tonnin painoisiksi. Sinivalaat ovat todennäköisesti suurimpia eläimiä, joita tässä maailmassa on koskaan nähty. Sinivalaan kieli on jopa 2700 kilogrammaa painava lihas. Tämä luontokappale saa suuhunsa mahtumaan 90 tonnia vettä ja ruokaa, mutta koostaan huolimatta sinivalaan kurkku on varsin kapea eikä eläin pysty nielemään mitään rantapalloa suurempaa.

Kiehtovia yksityiskohtia sinivalaassa on sen suunnattoman kielen lisäksi valaan sydän, joka sekin painaa yhtä paljon kuin henkilöauto, nimittäin noin 600 kilogrammaa. Kasvuikäinen sinivalas voi kasvaa jopa 90 kilogrammaa 24:ssä tunnissa. Syntyessäänkin sinivalas on yhtä painava kuin virtahepo, eli noin 2700 kilogrammaa.

Tiedemiesten arvioiden mukaan sinivalas voi elää jopa 80-vuotiaaksi asti, mutta tätä tietoa ei ole pystytty vielä tarkasti mittaamaan, sillä nyt vanhimpien valaiden syntymäaikoja ei ole kirjattu luotettavasti mihinkään. Näin ollen valaiden iän salaisuus paljastuu vasta vuosikymmenien päästä, sillä toistaiseksi on seurattu pisimmillään “vain” 34 vuoden ajan eräitä sinivalasyksilöitä.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 200 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 26. marraskuuta 2009 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/65.

troollajaa sanoi 25. helmikuu 2013, 13:17

sun vanhemmat painaa 3 tonnii.

Kommentoi