Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Haulikko maailmansodassa suututti saksalaiset

Ensimmäisen maailmansodan aikaan juoksuhautasodissa käytetty haulikko osoittautui länsiliittoutuneiden käsissä niin tehokkaaksi aseeksi, että saksalaiset diplomaatit ilmoittivat Yhdysvaltojen hallitukselle haulikon olevan tavanomaista epäinhimillisempi tappoväline, joka aiheuttaa turhaa kipua ja vahinkoa uhrilleen. Saksalaiset diplomaatit uhkasivat Yhdysvaltojen hallitusta ilmoittamalla, että heikäläiset tulevat teloittamaan jokaisen jenkin, joka pitää hallussaan haulikkoa.

Yhdysvaltalaiset vastasivat saksalaisten esittämään ultimaattumiin teloittavansa muuten vaan saksalaisia jos saksalaiset teloittavat haulikoilla aseistautuneita miehiään. Ei ole tiedossa juurikaan tapauksia, jossa saksalaiset joukot olisivat pistäneet uhkauksensa täytäntöön.

Haulikkoa käyttivät taisteluissa 1. maailmansodan aikana erityisesti yhdysvaltalaiset sotilaat, joilla oli käytössään lyhytpiippuinen ja pumpputoiminen kuudestilaukeava ase. Pumppuhaulikon kärkeen oli mahdollisuus kiinnittää pistin.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 117 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 01. joulukuuta 2009 kello 17:05. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/70.

"Haulikko maailmansodassa suututti saksalaiset" on saanut pisteet 9/10. Se on 1 arvostelun tulos.

Kommentoi