Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Kierrättäminen

Valkoinen kierrätystä merkitsevä symboli kuvan keskellä. Taustalla näkyy mustaa risukasaa ja vihreitä viistoja viivoja. Kierrätyssymbolissa kolme nuolta.Kierrättäminen kannattaa

Ihmiskunta on kierrättänyt ja käyttänyt tarveaineita ahkerasti valtaosan olemassaolostaan, mutta länsimaissa kierrättämisen taito ehti lähes kadota teollistumien myötä. Esimerkiksi Iso-Britanniassa teollistuminen johti siihen, etteivät ihmiset enää osanneet hyödyntää tavaroita yhtä kekseliäästi kuin “vanha kansa”, joten englantilaiset ryhtyivät polttamaan ylimääräisiksi katsomiaan tavaroita. Ensimmäinen jätteenpolttamo starttasi Britanniassa vuonna 1874.

  • Muovipussien kierrättäminen on helpompaa kuin paperipussien ja muovisten pussukoiden laittaminen uusiokäyttöön vie myös vähemmän energiaa.
  • Yhden alumiinitölkin kierrättäminen säästää niin paljon energiaa, että sillä voisi pitää televisiota päällä kolmen tunnin ajan.
  • Maailmalla tuotetaan kännyköistä ja tietokoneista koostuvaa elektroniikkatuotteiden jätettä lähes 50 miljoonaa tonnia. Valtaosa moisesta jätteestä päätyy Kiinaan.
  • Kiinalaiset ovat kierrättäneet myös käytettyjä kondomeja luomalla niistä rannenauhoja.
  • Luitakin on kierrätetty. Luista voidaan keittää liimaa. Niistä voidaan kaivertaa myös nappeja esimerkiksi takkeihin.
  • Muoviset vaipat ja terveyssiteet voivat maatua 500–800 vuotta. Lasipullon maatuminen voi viedä miljoona vuotta. Muovipullot voiva maatua 700 vuodessa.
Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 183 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 31. tammikuuta 2020 kello 18:06. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/179.

Kommentoi