Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Mistä IKEA on lyhenne

Läjä tummanruskeita puisia tuoleja ulkoilmassa kivetyllä alueella. Puutuolissa valkoiset istuinpehmusteet ja selkänojat. Puutuolit ovat samannäköisiä ja niitä on ainakin kymmenen.IKEA on maailmankuulu

Ruotsalaista alkuperää oleva huonekalujättiläinen, IKEA, on myös suomalaisille kuluttajille sangen tuttu ilmestys. IKEA on Internetissäkin toimiva huonekalu- ja sisustustavaroiden liike, jolla on kivijalkamyymälöitä ympäri planeettaa. Yritys aloitti toimintansa vuonna 1943 Ingvar Kampradin perustamana. Yrittäjä oli IKEAn syntyhetkellä vasta 17-vuotias nuori mies. Alkuaikojen IKEA ei myynyt juurikaan huonekaluja, vaan pienempää tilpehööriä, kuten kyniä ja lompakoita. IKEA otti huonekalut tuotekatalogiinsa vasta muutamia vuosia myöhemmin. Sittemmin firma on ryhtynyt suunnittelemaankin huonekaluja, kasattavia sellaisia, joista se nykyään ympäri maailmaa tunnetaankin.

IKEAn perustanut Ingvar Kamprad nimesi yrityksensä sangen näppärästi ottamalla oman etu- ja sukunimensä ensimmäisen kirjaimen ja laittamalla ne yhteen. Näin oli muodossa IK. Loput kaksi kirjainta hän otti syntytalostaan (Elmtaryd) ja syntypitäjästään (Agunnaryd). Näinä päivinä IKEA kuuluu maailman 100. suurimman yrityksen listalle. Sillä on maailmanlaajuisella tasolla vuoden 2009 tietojen mukaan yli 120 000 työntekijää. Sen vuotuinen liikevaihto on parinkymmenen miljardin euron luokkaa. Ja sen johdossa on edelleen Ingvar Kamprad Elmtarydin talosta, Agunnarydista. Yrittäjän IKEAksi nimeämä firma on tuonut hänelle niin paljon rahaa, että hän on Euroopan rikkain mies.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 194 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 03. marraskuuta 2009 kello 20:08. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/14.

Kommentoi