Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Nippelitietoa elokuvista

Donald Duckin kivi Hollywoodin Walk of Famessa. Donald Duckin nimi kirjoitettu kullankeltaisin kirjaimin punertavan tähden sisään. Tähti on viisisakarainen ja sen keskellä musta symboli, joka muistuttaa vanhanaikaista elokuvakameraa.Kuvassa Aku Ankan kivi

Syystä tai toisesta useimmat Hollywood-elokuvien kuvaustöiden aikana sattuvat onnettomuudet, vaivat ja ilmiöt, tapahtuvat yleensä kauhuelokuvien valmistamisen yhteydessä. Onnettomuuksia ja muuta kauheaa on tapahtunut mielin määrin erityisesti kuvattaessa Rosemaryn painajaista, Poltergeistiä, Manaajaa ja Ennustus-elokuvaa. Elokuvien kuvaustöiden aikana on joskus menty äärimmäisyyksiin pyrittäessä luomaan tunnelmaa ja tarpeita mahdollisimman hyvin vastaava näyttelijäsuoritus. Yksi äärimmäisistä tempauksista koettiin Alien-elokuvan kuvaustöissä vuonna 1986, kun ohjaaja Ridley Scott antoi apumiesten nakella näyttelijöiden päälle teurastamolta haettuja eläinten jätepaloja, jotta näyttelijöiden kauhunhuudahdukset kuulostaisivat aidoilta.

Elokuvien kuvaustöissä eniten kuolemaan johtaneita onnettomuuksia koettiin vuonna 1931 kuvaun Viking-filmin aikana, jolloin yhteensä 27 ihmistä kuoli. Menehtyneiden joukossa oli elokuvan ohjaaja ja valokuvaaja. Takaisku koettiin siitä syystä, että kuvauspaikkana käytetty laiva räjähti taivaan tuuliin.

Vuonna 1973 kuvatun kauhuelokuvan, Manaajan, kuuluisassa kohtauksessa, jossa demonin riivaama Regan kääntää päänsä nurinniskoin, luotiin keskeliään stuntin avulla. Kohtauksessa Regania näytelleen Linda Blairin näköinen nukke istutettiin sängylle. Nuken niskaan oli asetettu kääntyvä osa, joka mahdollisti niskojen nakkelemisen. Pään kääntymisestä syntynyt karmiva ääni saatiin aikaiseksi vääntämällä kieroon vanhaa nahkalompakkoa mikrofonin lähellä.

Elokuvamaailman tuoreimpia hittejä on Avatar. Sen tuotantobudjetti oli noin 280 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Elokuvan valmistamiskustannukset ovatkin suurimpia mitä tähänastisessa elokuvahistoriassa on koettu. Elokuvan nimeksi valittu sana tarkoittaa sanskriitin kielellä uudelleensyntymää.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 231 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 20. helmikuuta 2010 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/149.

"Nippelitietoa elokuvista" on saanut pisteet 7/10. Se on 1 arvostelun tulos.

Kommentoi