Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Norja lauloi Euroviisuissa sähkövoimasta

Vanhanaikainen rautainen mikrofoni spottivalon edessä. Kuvassa näkyy mikrofonin takana punaista näyttämäverhoa, joka on spottivalon valokeilassa punertava ja muuten musta.Lordi toi Suomelle lopulta voiton

Norjan väki lähetti vuonna 1980 Euroviisuihin sellaisen laulun, joka käsitteli vesivoimalan rakentamista. Norjalaisille ei tullut silloin voittoa, mutta heikäläiset saivat ansaitsemaansa huomiota nyt viimekertaisen Eurovision-kilpailun yhteydessä, kun Alexander Rybak vihdoin kävi pokkaamassa heikäläisille pisteitä voittoon oikeuttavan määrän. Norjan viisubiisi vuonna 1980 sai Skandinaviassa kritiikkiä erityisesti suomalaisilta vuonna 1982 laulun muodossa. Suomi nimittäin osallistui tuolloin Euroviisuihin sellaisella laululla kuin “Nuku pommiin”. Ilmeisesti pelättiin pommien putoilevan niskaan.

Suomalaisten vuonna 1982 Kojon esittämä kappale “Nuku pommiin” on sen sanoituksien perusteella täyttä hölynpölyä eikä siinä ole juurikaan punaista lankaa mukana. Tämän totesivat myös Euroviisujen tuomarit, jotka antoivat kappaleelle sen ansaitsemat nolla pistettä. On jokseenkin huvittavaa, että Suomi voitti Eurovision-laulukilpailun vasta täysin odottamattoman kuminaamaribändi Lordin esityksellä.

“Nuku pom, nuku pom, nuku pommiin, se rauhoittaa”

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 148 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 03. marraskuuta 2009 kello 20:08. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/16.

Kommentoi