Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

Van Halenin keikkasopimuksesta

Valokuva kitaristin mustasta siluetista hyvin voimakkaasti tummansiniseksi värjättyä hämärää taustaa vasten. Kitaristi on vasemmalla soitellen kummallakin kädellä instrumenttiaan.Karkkipykälä keikkasopimukseen

Rokkibändi Van Halen on kehittänyt omalaatuisen tavan selvittää, onko keikkapaikan järjestelyt tehty yhtyeen toiveiden mukaan ja myös, että onko keikkajärjestelyssä toinen osapuoli todella edes lukenut sopimuspaperin läpikotaisin. Van Halen nimittäin keksi ympätä keikkasopimukseensa vaatimuksen, että yhtyeelle on tuotava kulhollinen M&M-karamelleja. Karamellien seasta on poimittava kaikki ruskeat karkit pois ja jos yksikin ruskea karamelli on mukana, Van Halen voi purkaa keikkasopimuksen.

Legendaarinen “karkkipykälä” on todella ollut käytössä. Sen tarkoituksena on ollut suojata Van Halenin selusta ja taata, että kontrahdin allekirjoittanut keikan toinen osapuoli on todella lukenut ja sisäistänyt sopimuksen. Bändi keksi tämän karamellikohtauksen, koska yhtyeen keikkakalustoon kuuluu yhdeksän suurta rekka-autoa täynnä instrumentteja ja kalustoa. Jos konsertin toinen osapuoli ei ole tehnyt omaa osuuttaan, yhtyeelle koitui suuret taloudellisest tappiot kaikkien näiden soitinlaitteiden ja tekniikan kiikuttamisesta paikan päälle turhan takia. Esimerkiksi jos keikkapaikan oviaukot eivät ole kyllin leveitä, kaikkia laitteita ei kyettäisi siirtämään konserttipaikalle. Karamellipykälän noudatta jättäminen on bändin mukaan osoitus siitä, että muitakin teknisiä ongelmia taatusti ilmenee.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 190 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 05. tammikuuta 2010 kello 16:04. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/103.

Kommentoi