Melkein kaikkea melkein kaikesta — Nippelitieto.com

WYSIWYG

Lähikuva näppäimistöstä, jonka näppäimet ovat sulassa sovussa järjestyksessä mustaa muovia vasten. Näppäimistöt kuvattu viistosti ylhäältä alaspäin. Nappulat ovat tummaa muovia. Kuvan värimaailma on kylmänsininen.What You See Is What You Get

WYSIWYG on tietokoneasioissa käytettävä termi, jolla viitataan usein tekstinkäsittelyohjelmissa ja nettisivustojen rakennus- ja julkaisujärjestelmissä, kuten Dreamweaverissa ja WordPressissa, käytettävää editoria. Editoriin tehdyt muutokset näkyvät tietokoneen monitorilla sellaisina kuin ne lopulta tositilanteessakin esitetään. WYSIWYG on lyhenne englanninkielisistä sanoista What You See Is What You Get.

WYSIWYG-editorilla julkaistava teksti ja muu sisältö esitetään nettisivustolla tai vaikkapa tekstieditorilla kirjoitetun paperiläpyskän kohdalla printtipaperilla juuri, tai ainakin hyvin paljon, sellaisena kuin se editorissa näkyy.

Tietotekniikan saralla ei ole aina ollut käytössä tällaista WYSIWYG-tekniikkaa, sillä aikaisemmin esimerkiksi sanomalehtien tulosteita varten jouduttiin tietokoneohjelmalla koodaamalla ilmoittamaan mitkä tekstikohdat tulisi lihavoida ja mitkä marginaalit tulosteeseen halutaan.

Nippelitietoa julkaisusta

Nippelitieto.comin Petri I. julkaisi tämän sivun. Tämän kirjoituksen pituus on suurinpiirtein 116 sanaa. Selaat juuri osion Etusivu sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheeseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aihesanan nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Julkaisua päivitettiin viimeksi 28. marraskuuta 2009 kello 18:06. Lyhyt osoite tähän kirjoitukseen on https://nippelitieto.com/67.

Kommentoi